Andrew Thomas

Folytatódik a támadófalemberek bemutatása, hiszen természetesen továbbra is komoly esély van rá, hogy ide fog érkezni az első körös választottunk. Jedrick Wills és Tristan Wirfs bemutatásra került már, általában az ő nevük tűnik fel a leggyakrabban, de Andrew Thomas-ról is szót kell ejteni, akinek reális esélye van arra, hogy végül ő váljon be a legjobban a profik közül a “nagy négyesből”.

1999. január. 22-én született Lithonia városában, Georgiában. A középiskolában a támadók és a védők között is jeleskedett, az edzői pedig elsősorban a jó munkamorálját emelték ki. A scoutoknak is feltűnt a kiválósága, így pályára lépett a legjobb high school játékosoknak megrendezett U.S. Army All-American Game-en is. Ugyan kapott ajánlatot az Alabamától, az Auburntől és a Floridától is, de inkább maradt otthon és a Georgiát választotta egyeteméül.

Nem tartott sokáig a beilleszkedése, már true freshmanként minden mérkőzésen pályára lépett, mint jobb oldali tackle. Természetesen freshman All-American csapatba választották. Ennek eredményeképp 2018-ban már a vakoldalon találta magát és sorra gyűjtötte a további elismeréseket is. Az utolsó két szezonjában az első csapatos All-SEC tagság mellett All-Americannek is választották. Ezen kívül az övé lett tavaly az SEC legjobb falemberének járó Jacobs Blocking Trophy.

Erősségek

Kiemelkedő egyetemi eredménylista. Kiváló atléta. Jó kezdősebesség, könnyen meg tudja változtatni a testhelyzetét futásblokkoláskor. A képességei lehetővé teszik a vertikális mozgást ezeknél a játékoknál. Megmutatkozik a fizikalitása a duplázásoknál és felér a linebackerekhez a második vonalba. Keményen helyezi el az első kontaktot az ellenfélen. Remek egyensúlyérzékkel rendelkezik, ritkán kerül a földre. A képessége alapján guardként és tackle-ként is sikeres lehet a profik között.

Gyengeségek

A mérkőzés előrehaladtával képes lankadni a figyelme és gyengül a technikája. Ennek eredményeként meg tudják verni az alacsonyabb pass rusherek a széleken. A túlzott agresszivitása miatt türelmesebbnek kell lennie, nem mindig reagálja le jól a kereszteket.

Combine eredmények

  • Méretek: 6’5″ magas és 315 lb tömegű
  • 40 yard: 5,22 sec
  • Fekvenyomás: 21
  • Súlypontemelkedés: 30,5 inch
  • Helyből távolugrás: 109 inch
  • 3 cone drill: 7,58 sec
  • 20 yard shuttle: 4,66 sec

Mint az már annyiszor szóba került, mindenki meg tudja találni magának a kedvenc falemberét az első körben. Már korábban leírtam, hogy szerintem Wills a legmakulátlanabb tehetség, de mostanában nagy hype-ot kapott Wirfs az atletikussága, Becton pedig a böszme nagy testalkata miatt. Ha valaki egy kiváló jobb oldali tackle-t keres, akkor viszont könnyen Thomas-ban találhatja meg az emberét. A testalkata szerintem abszolút rendben van a pozícióhoz, a futásblokkolásban remekel, a passzblokkolásban bemutatott hiányosságait pedig hamar orvosolni tudná egy jó edzői stáb. Ugyan az 1/4-re reach lenne, így a papírforma alapján egy letrade során kerülhetne hozzánk, de ennek ellenére biztosabb prospectnek tűnik a Wirfs-Becton párosnál.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu