Draft 2020

Az idei Draft 10 legjobb játékosa. Kötelező megismerni őket. 5 részes sorozat a befejező részéhez ért. Picit hosszabb lesz az eddigieknél mert a végén egy apró összegzéssel szeretném zárni az egészet. De előtte nézzük a legjobb 10 játékost.

#10. Mekhi Becton (OT, Louisville)
Becton egy hegy. 201 cm magas és 167 kg. Épp ezért lett ő nagyon népszerű. Méreteihez képest nagyon mozgékony, jó a futásblokkban és felér a 2. szintre. Kezeit nem használja annyira jól, de az talán nem akkora baj mert a méreteivel így is rengeteg problémát fog okozni az NFL passzsiettetőinek.

#9 Derrick Brown (DT, Auburn)
Korábban kiemeltem Marlon Davidson-nál hogy az egyik legjobb védőfalből érkezik. És lehet meg fog látszani az hogy ha nem lesznek annyira jó falemberek akkor gyengébb lehet. Talán Brown esetében ez kevésbé lesz így. Belső védőfalember létére remek a pass rushban de természetesen a futás ellen jobb. Egyetlen, kisebb negatívumot lehet felhozni nála. Az, hogy kevésbé mozgékony és az irányító könnyen kimozoghatja őt.

#8 Jeffrey Okudah (CB, Ohio State)
Talán a legnagyobb meglepetés az ő 8. helye a teljes rangsort nézve.
Hogy miért? Igazából 2 oka van. Az egyik a következetességem a másik meg az Ohio State védőfala.
Először az Ohio State védőfalát magyarázom meg: Egyetemi évei alatt olyan játékosok siettették az OSU-ban az ellenfél irányítóját mint Nick Bosa vagy Chase Young. Oké, hogy mindenben kiemelkedő Okudah, de azért én kicsit tartok attól, hogyha a védőfal több időt ad a QB-nak és több ideig kell őrizni az emberét akkor mi lesz.
Másik: Én korábban is és most is tartom hogy Jeudy-ék idén top 5 játékosok és ennek Okudah látta kárát.

#7 Tristian Wirfs (OT, Iowa)
Egyértelműen a legatletikusabb falember a Drafton. Kiváló fizikai adottságú, de nem mindent tud alkalmazni. Például az atletikussága ellenére nem igazi a futásblokkban és az ereje is kicsit gyengébb.

#6 Jerry Jeudy (WR, Alabama)
Sokat gondolkoztam azon hogy ő vagy Lamb legyen az 5. és végül Jeudy került hátrébb. Kiválóan futja az útvonalait. Ebben ő idén a legjobb. Viszont nincs benne akkora clutch mint Lamb-ben és volt mellette nem egy top elkapó, ami miatt megoszlott a figyelem rajtuk.

#5 CeeDee Lamb (WR, Oklahoma)
Két komolyabb ok szól inkább mellette Jeudy-val szemben.
Az egyik: Még Jeudy mellett volt egy Henry Ruggs meg DeVonta Smith játszott. Lamb pedig Charleston Rambo-val és Nick Basquinnel osztozott a snapeken. Ebből azért jól látszik hogy nagyobb figyelmet kapott Lamb
A másik pedig a Clutch és az hogy elkapás után sokkal veszélyesebb. Volt olyan hogy 5 védő állt vele szemben de TD lett a play.

#4 Tua Tagovailoa (QB, Alabama)
Ha nem lett volna a sérülése akkor nálam ő lenne a legjobb irányító. Sérülése után azért van benne egy kérdőjel, hogy mennyire lesz a régi. De ha teljesen jó az a csípő akkor nálam Burrow felett van Tua.
Az még egy faktor hogy az NFL-ben miként tudnak alkalmazkodni ahhoz hogy balkezes. De én nem látom azt hogy ez probléma lesz.

#3 Joe Burrow (QB, LSU)
Itt is a következetességem miatt került eggyel hátrébb Burrow. A potenciál nála sem rossz, a döntései kiválóak, és a rövid valamint közepes passzokban hibátlan. De még mindig nem szabad elmenni amellett hogy egyetemen ez az egyetlen kiemelkedő szezonja volt. Igaz jókor hozta össze ah All Time best szezont, de én nálam még mindig kell mutatnia valamit ahhoz hogy ne egy egyszezonos csodának tartsam ezt az idényét.

#2 Isaiah Simmons (Defense, Clemson)
Univerzális játékosról beszélünk. Ezért is írtam azt hogy Defense a pozíciója. A modern NFL-be tökéletesen fog illeszkedni, nem igazán vagy gyengébb része a játékának. Mindent meg fog csinálni abból amit kérnek tőle és igazi vezére lehet a leendő csapatában a védelemnek.

#1 Chase Young (DE, Ohio State)
Nem kérdés hogy ki idén a legjobb. Hacsak az elmúlt évek legjobb DE-jeit nézzük utolsó 2 egyetemi évükben már egyértelmű hogy mennyire jó.
Joey Bosa: 13.5 sack után 5 sack
Myles Garrett: 10.5 sack után 8.5 sack
Bradley Chubb: 10 sack után 10 sack
Nick Bosa: 8.5 sack után 4 sack
Chase Young: 10.5 után 16.5 sack
És úgy hozott idén 6 sackkel többet hogy Bosa elment mellőle és csak rá figyeltek. Nem kevésszer triplázták és még úgy is meg tudta zavarni az irányítót.

Végezetül összegezném a rangsoromat. Úgy gondolom a top 10-ben találhatóak a legmeglepőbb dolgok illetve a sor végén például K.J. Hamler vagy Jeremy Chinn. Természetesen én is máshogy látom a rangsort és lehet másnak nem teljesen ez a sorrend.

Forrás:

Fanfactory.hu

fanfactory.hu és facebook.com/fanfactory.hu