Draft tight end

Egy olyan pozíció következik, amelytől vélhetően nem fogunk lázba jönni. Az elkapóposzttal ellentétben az idei tight end sor nem túl erős. Idén valószínűleg egyetlen tight endet sem fognak kiválasztani a Draft első napján.

1. Cole Kmet

Általánosságban elmondható, hogy szinte mindenhol ő a legmagasabban rangsorolt TE, így engedek a csábításnak. Ugyan az őt draftoló csapatnak szüksége lesz némi türelemre, de megvan benne a potenciál, hogy elkapóként és blokkolóként is helytálljon az NFL-ben. Igaz az sem lepne meg, ha a következő Troy Niklas-t látnánk a személyében.

2. Brycen Hopkins

Ő azonban egészen biztosan nem a futásblokkolásaival fog kiemelkedni, hiszen eléggé gyenge a játék ezen elemében. A kezei és a route futásai azonban átlagon felüliek, így könnyen megtalálhatja a számításait egy olyan csapatnál, amely tudja őt alkalmazni.

3. Hunter Bryant

Őt is egy Hopkins-hoz hasonló szerepkörben kell használni, hiszen in-ine tight endként könnyen felsülhet a profik között. Kicsit Evan Engramhez hasonlítható, hiszen a labdával a kezében is veszélyes tud lenni.

4. Adam Trautman

Kis suliból érkezik, így akaratlanul is Adam Shaheen jut róla az eszembe, ami nem biztos, hogy jó előjel. Blokkolásban és elkapásban is dominálta a másodosztályt és az önbizalma miatt az NFL-ben is sikeres lehet.

5. Thaddeus Moss

Randy Moss fia. Top high school játékos volt, de az NC State-re ígérkezett el. Ott csak egy esztendőt játszott, 2017-ben az LSU-ra transferelt, így azt a szezont ki kellett hagynia. Egy évvel később egy lábtörés akadályozta meg a tündöklésben, de tavaly helytállt. Ugyan nem ő a legatletikusabb tight end, de ebben a listában talán ő a leginkább profi futballra kitalált játékos, hiszen közvetlenül a line of scrimmage mellett is bevethető és blokkolni is tud.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu