Tua Tagovailoa Draft

Tua Tagovailoa tavaly, a Draft után az idei játékosbörze toronymagas 1/1-es játékosának számított azonban a novemberi súlyos csípősérülés mindent megváltoztatott. Emellett a Scouting Combine-on megírt Wonderlic tesztje miatt is hátrafelé csúszhat.

A Wonderlic tesztel a játékosok kognitív képességeit és problémamegoldó képességét vizsgálják. A teszt 50 kérdésből áll és 12 percük van kitölteni. A tesztet egy 50 pontos skálán értékelik.

Ezen a teszten Tua 13 pontot hozott össze. Az 1/1-es várományos Joe Burrow 34 pontot szerzett ami az idei harmadik legjobb az irányítók között. Az idei legjobb irányító az Iowa-s Nate Stanley lett 40 ponttal, a második pedig Georgia-s Jake Fromm aki 35 pontot szerzett.

Az eddigi egyetlen tökéletes tesztet Pat McInally, a Cincinnati Bengals puntere írta 1975-ben. 49 pontot szerzett a Philadelphia Eagles defensive endje Mike Mamula akinek a jó eredménye hozzájárult a magas kiválasztásához. Az irányítók között Ryan Fitzpatrick vezet aki 48 pontot ért el. Ez nem olyan meglepő mert Fitzpatrick a Harvard-ra járt.

Az alacsony pontszám azonban nem sokat jelent az irányítóknál mert két Hall of Famer, Jim Kelly és Dan Marino is csak 15 szerzett a teszten. Donovan McNabb 14 pontot míg a tavalyi szezon legértékesebb játékosa Lamar Jackson 13 pontot szerzett két éve.

Nate Stanley (Iowa): 40
Jake Fromm (Georgia); 35
Joe Burrow (LSU): 34
Jake Luton (Oregon State): 29
Jordan Love (Utah State): 27
Justin Herbert (Oregon): 25
Anthony Gordon (Washington State): 25
Brian Lewerke (Michigan State): 25 
Jacob Eason (Washington): 23
James Morgan (Florida International): 23
Jalen Hurts (Oklahoma): 18
Tua Tagovailoa (Alabama): 13

dailysnark.com, Fotó: dailysnark.com