Draft 2020

Újabb 10 játékos az NFL Draftról akiket érdemes megismerni mert a legjobb 30-ban benne vannak. 5 részes sorozat a 3. részéhez érkezett. Itt már talán mindenki biztos első körös (talán a futók nem mert nem nagyon szokták őket első körben vinni).

#30 Trevon Diggs (CB, Alabama)
Stefon Diggs öccséről van szó. Tehát a vérében van az, hogy hogyan legyen sikeres az NFL-ben. Én egy kicsit alulértékeltnek tartom őt. Kevés helyen rakják őt az első körbe, de szerintem ő bőven befér valahova a 20. és a 32. pick közé.

#29 Yetur Gross Matos (DE, Penn State)
A speed rusher prototípusa. Elképesztő a gyorsasága, remek a pass rush-a. Annyira nem erős és nem is nagy a súlya, de egy speed rushernek ez nem baj.

#28 Laviska Shenault (WR, Colorado)
Rendkívül sokoldalú játékos. Ez tette őt nálam a legjobb 30-ba. Idén a Colorado egyetemen az összes létező skill pozícióban felállt és kapott labdát. Magas, fizikálisabb elkapóról beszélünk, de nem kifejezetten az akire az 50-50 labdákat fel lehet dobni.

#27 Johnatan Taylor (RB, Wisconsin)
A legjobban futó futó idén. Viszont elkapni nem igazán tud. Ezért nem ő nálam a legjobb futó a rangsorban. Viszont nem annyira sérülékeny mint Dobbins ezért elé viszont befért.

#26 Jordan Love (QB, Utah State)
Utolsó egyetemi éve egyáltalán nem tenné ide. De az előtte lévő viszont igen. Ő lehet a következő Josh Allen. Mozgékony, viszont pontatlan és rossz döntéseket hoz. Magasan van számára a plafon így akár sok jó is kisülhet belőle, de én inkább afelé hajlok hogy ő annyira nem lesz jó az NFL-ben. De aztán lehet meg fog cáfolni.

#25 D’Andre Swift (RB, Georgia)
Hogy miért nem őt tartom a legkomplettebb futónak idén? Taylort egyértelműen előzi mert Swift el tud kapni. Viszont… Úgy gondolom Swift előtt jobb fal volt, mint Dobbins előtt (gondoljunk arra hogy mondjuk van első körbe várt Georgia falber, de Ohio State falember nincs). És gyengébb fal mögött is hozott egy nagyon szép teljesítményt Dobbins. Swift-nek néha akkora lyulat nyitottak ahol két busz is átfért volna, így viszont kevésbé fejlődik az olvasási képessége. De ez szerencsére tanítható és mivek ez tényleg nem nagy dolog ezért ő az első számú futó idén, de nem a legkomplettebb.

#24 Justin Jefferson (WR, LSU)
Nála is rengeteget nyom pluszba az LSU idei All Time szezonja. El kell ismerni hogy az elkapók közül a legjobb volt az LSU-n, de én egy kicsit azért tartózkodok attól hogy előrébb rakjam. Ha láttuk volna idén úgy hogy csak rá kell figyelnie az ellenfélnek és úgy is bizonyított volna akkor természetesen magasabban lenne, de addig picit óvatosan vele.

#23 Tee Higgins (WR, Clemson)
Nála is hasonló helyzet volt mint Jefferson-nál. Volt egy nagyon jó társa (Justyn Ross) aki mellett nem volt nehéz dolga. Azért tettem Higgins-t Jefferson elé mert én egy kicsit érettebb játékosnak látom a Clemson elkapóját.

#22 Grant Delpit (S, LSU)
Egy hiányosság látszott rajta egész évben. Viszont az elég komoly. Amint elment mellette a játék ő feladta és csak sétálgatott a pályán. Ez elég komoly dolog ellene és ezért is van az, hogy rengeteg csapat óckodik az ellen, hogy elvigye őt.

#21 A.J. Epenesa (DE, Iowa)
Én az idei év sötét lovának nevezném őt. Alig beszéltek róla, mégis folyamatosan az első körbe várták. Jó játékot mutatott, de nem tudni mit hoz majd neki az NFL. És nagyon jósolni se lehet mert tényleg ő az egyik legkevésbé emlegetett DE idén.

Forrás:

Fanfactory.hu

2fanfactory.hu és facebook.com/fanfactory.hu