D'andre Swift

Az irányítók mellett a futókat sem kell tüzetesen szemügyre vennünk, hiszen Saquon Barkley jelenlétével be vagyunk biztosítva, de azért adok némi támpontot, hogy kikből válogathatnak azok a csapatok akik nem mernek passzolni.

1. D’Andre Swift

Mindhárom downnál alkalmazható, ami kevés running backről mondható el. Számos jó játékost adott erre a posztra a Georgia egyeteme és neki a térdét sem kellett újjáépíteni, mint Gurley-nek és Chubbnak. Jobban gyorsul, mint a Suzukid.

2. J.K. Dobbins

Ugyan nem remekelt 2018-ban, de a tavalyi az ő éve volt és az Ohio State-ről elég nagy valószínűséggel válnak be a top tehetségek. No nem Eli Apple-re gondolok, de azért számos klasszist adott ez az egyetem a ligának. Remekül lát a pályán, a labdát is el tudja kapni és megnyeri az end zone-ba tartó futóversenyt.

3. Jonathan Taylor

Övé lett a futók között a legjobb 40 yard a combine-on. Szereti büntetni az ellenfeleit, beküldhető a két tackle közé, hogy ott szerezze meg a first downokat (a külső futásokkal ugyanis nem fogja). A hátránya az elhasználódása lehet, sokat alkalmazták a Wisconsinnál.

4. Cam Akers

A nagy előnye, hogy ő is mindhárom downnál alkalmazható, vélhetően kiváló passzblokkoló és elkapó RB válik belőle. Az ő legnagyobb negatívuma a labdabiztonság, de jó hír, hogy ez javítható hiányosság.

5. Clyde Edwards-Helaire

Gyakorlatilag nincs olyan pozíció, ahol nem találunk LSU játékost, nem véletlenül lettek bajnokok tavaly. Akár probléma is lehetne az 5’7″-es magassága, de MJD is ilyen törpeként lett klasszis, én meg csak azért nem lettem running back az NFL-ben, mert nem oda születtem.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu