Russell Okung

Március eleje volt, amikor megjelent a hír, hogy a Panthers egy csere után megszerezte a Pro Bowler left tackle-t, Russell Okung-ot. Közel hat héttel később most már minden hivatalos és Okung végre beszélt arról, hogy Carolina-ba jön.

A 31 éves játékos a COVID-19-hez kapcsolódó utazási korlátozások miatt még mindig nem kapott esélyt arra, hogy belépjen a Bank of America Stadium-ba. A globális világjárványban való navigálás Okung számára egyértelműen ismeretlen, de a holtszezon programok vártnál későbbi kezdése már nem az. A 2011-es lockout során a második szezonjára készült, amikor a csapatok csak július végén tudták elkezdeni az edzést.

“Azt hiszem, érthető, ha hiányzik ez az időszak.” mondta Okung. “Nagyon bízom az edzői stábban és abban, hogy a játékosok képesek felkészülni a meccsekre. Úgy gondolom, hogy fontos megjegyezni, azok a játékosok, akikkel beszéltem, a belüket is kidolgozzák azért, hogy idén olyan versenyképes legyenek, amennyire csak lehet.”

A csapatok hétfőn kezdhetik el a virtuális holtszezonbeli programokat. Ezek május 15-ig tarthatnak és online tantermi foglalkozásokból valamint virtuális edzésekből állnak majd.

Nincs harag

Miután három évig volt a Chargers tagja, Okung egy csere után érkezett a Panthers-hez a jobb oldali guard Trai Turner helyett. Okung szerint a távozás már egy ideje a levegőben lógott.

“Volt egy beszélgetésem a vezetőedző Anthony Lynn-nel és vot egy kis időm.” mondta Okung. “Egyes dolgok egyszerűen nem működtek és úgy alakult, hogy elcseréltek.”

“Lynn az egyik legjobb ember, az egyik legnagyszerűbb férfi, akivel valaha találkoztam.” tette hozzá Okung. “Azt hiszem, fontos azt is megjegyezni, hogy mellettem állt, amikor a saját személyes egészségügyi problémáim voltak. Mindent megtett azért, hogy kompenzációt kapjak arra az évre és ilyen az a fajta vezető és ember, aki mellett mindig is akartam lenni.

Most arra összpontosítja a tekintetét, hogy mi vár Carolina-ban.

“Nagyon izgatott vagyok. Alig várom, hogy meglássam, mire leszünk képesek ebben az évben, amikor végre elkezdődik.” mondta Okung. “Azt hiszem, nagyszerű döntést hoztak azzal, hogy engem megszereztek és elégedett vagyok azzal, ahol vagyok.”

Újra együtt Pat Meyer-rel

Okung-ot egy ismerős arc fogja várni, amikor végre megérkezik Carolina-ba. Pat Meyer, az új támadófal edző februárban csatlakozott a Panthers-hez, miután három évet dolgozott a Chargers csapatával – és Okung-gal.

“Meyer nagyon eklektikus srác.” mondta Okung. “Valószínűleg az egyik legokosabb futball elme, akivel valaha is találkoztam. Határozottan tisztelem. Nagyon szorgalmas a szakmáját tekintve.”

“Ne mondd el neki, hogy ezt mondtam.” tette hozzá nevetve. “Tudom, hogy valószínűleg fáradhatatlanul figyeli minden egyes srácot, aki a csapatban van. Tudom, alig várja, hogy visszatérjen a munkájához, akárcsak én, így nagyon várom, hogy továbbra is együtt dolgozhassunk.”

Az Okung-hoz hasonló veteránok bevonásának egyik legfontosabb eleme az a képesség, hogy mentora tud lenni a fiatalabb falembereknek, mint például a másodéves Greg Little és Dennis Daley.

“Azt hiszem, elvárják a példamutató viselkedést.” mondta Okung. “Tudom, hogy sok terhet raknak a vállamra azzal, hogy átadjam mindazt, amit én kaptam az NFL-ben töltött évek alatt. Pontosan ezt fogom tenni.”

Milyen újjáépítés?

Az új vezetőedző érkezése és több sztárjátékos távozása miatt sokan arra gondoltak, hogy a Panthers újjáépül. Okung nem így látja.

“Szeretném világossá tenni, nem azért vagyok itt, hogy újjáépítsem a csapatot.” mondta Okung. “Nyerni jöttem és most akarok nyerni. Azt hiszem, azok, akik érkeztek, csak jobbá tesznek minket, egy tehetségesebb csapattá.”

A támadó játékosok közül Okung kiemelte az irányító Teddy Bridgewater-t és a futó Christian McCaffrey-t.

“Nagyon tehetséges. Igazi tehetség.” mondta Okung McCaffrey-ről. “Egy playmaker. Az egész pályán képes megcsinálni a játékot. Hallottam, hogy szereti a támadófal embereket, így nagyon várom már tőle a jó kis karácsonyi ajándékot.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com