Draft 2020

Jövő héten rendezik az idei NFL Draftot így nézzük meg, hogy a játékosbörzére jelentkező fiatalok közül kiket értékelnek a legjobbra. A Lista összeállítása során próbáltam teljesen független maradni és nem elfogult  lenni a kedvenc játékosaimmal szemben. Lehet 1-2 helyen nem sikerült, de úgy gondolom a többségében sikerült ezt kiküszöbölni és az én meglátásom szerinti legjobb 50-et összerakni.

#40 Marlon Davidson (DE, Auburn)
Derrick Brown első számú társaként volt a tavalyi év legjobb védőfalának egyik oszlopos tagja. Természetesen ha valaki egy Derrick Brown szintű játékos mellett játszik az NCAA-ben akkor kevesebb szó esik róla. Vele is ez a helyzet, pedig lehetne beszélni róla. Ő lehet az aki a top csapatok célkeresztjében lehet. Nagyon jó szintet képvisel az első kör végén, második kör elején.
 

#39 Zack Baun (LB, Wisconsin)
Wisconsin védelem vezére volt. Ő is Davidsonhoz hasonlóan a top csapatok embere lehet. Kiforrott játékot mutatott és amit lehet tanulni azt többé-kevésbé tudja. Egyetlen hátránya hogy nem annyira atletikus. Nem fog végigkísérni egy futót, cserébe viszont hatékony a pass rush-ban. Nagyjából a Patriots Linebackeréhez, Dont’a Hightowerhez lehetme hasonlítani.
 

#38 A.J. Terell (CB, Clemson)
Az idei cornerback felhozatal mem annyira rossz, de mindenki oda-vissza van Okudah-val. És ennyi. El kell ismerni van benne valami, de maradjunk Terell-nél. A Clemson secondaryjének vezére volt (amikor Simmons LB-t játszott). Nem rossz játékos de top prospectnek sem nevezhető. Cserébe egy bajnokesélyes csapat kaphat egy corner-t, akinek viszont elég tág az az intervallum hogy mi lesz belőle.
 

#37 Cole Kmet (TE, Notre Dame)
Idei év legjobb Tight End-je. És sokat mond az idei classról hogy 37. Tavaly a két Iowa TE nagyon magasra tette a lécet és idén bem sikerült megugrani. Kmet-nek szép jövő nézhet ki, de ehhez nem szabad egy rossz edző, vagy védőfelfogású edző keze közé kerülnie. Elkapásban kiváló, blokkolni nem a legjobban tud, de nem annyira rossz hogy futásnál le kelljen hozni.
 

#36 Austin Jackson (OT, USC)
Mély, minőségi és még lehetne sorolni a pozitív jelzőket az idei OT classra. Mindent elmond hogy néhány helyen az első körbe várják Jackson-t. De ezzel együtt csak az 5. vagy 6. OT lenne.
Mozgékony falember, használták rúgás ellen is. Sokoldalú játékos és ha minimális hibáit kijavítja jó karrierje lehet.
 

#35 Josh Jones (OT, Houston)
Amilyen adottságot kaphat egy ember ahhoz hogy Tackle legyen azt megkapta (magasság, súly, hosszú kar stb.) Remek a lábmunkája, a speedrusherek ellen is jól lehet használni. Jacksonhoz hasonlóan őt is 1. kör vége felé kell figyelni.
 

#34 Cesar Ruiz (C, Michigan)
Centereket nézve elképesztően jó a passz blokkja. Talán ez teszi őt Biadasz elé. Lábmunkája is elit, viszont ennek ellenére kicsit gyengébb futásblokkban. Nem igazán ér fel a 2. szintre és a LB-k könnyen el tudnak menni mellette és lekapcsolják a futást.
 

#33 Cylde Edwards-Helaire (RB, LSU)
Alacsony, de erős lábú futó. Nem fél a kontakttól és jó százalékban le is rázza magáról. Egyértelműen 3 downos futó mivel elkapni is tud.
Az én meglátásom szerint az LSU idei All Time szezonja rengeteget tolt rajta is. Idén tényleg ilyen szinten játszott, de valószínűleg ő egy olyan játékos akinél látszik egy kicsit ez az elképesztő LSU szezon és emiatt talán kicsit túlértékelt.
 

#32 J.K. Dobbins (RB, Ohio State)
Újabb futó. Jól mutatja hogy az OT poszt mellett melyik a legtelítettebb poszt idén. Annyi a különbség, hogy egy jóval értéktelenebb poszt a futó.
Dobbins nálam a legNFLkészebb futó idén. Mindent tud amit elvárhatnak tőle. Fut, elkap, olvassa a blokkot… Ő vagy DeAndre Swift lehet idén az első RB, akit elvisznek. De az, hogy miért őt tartom a legkomplettebb futónak, arra majd Swift-nél visszatérek.
 

#31 Kenneth Murray (LB, Oklahoma)
A Sooners védelem vezére egy tipikus Off-Ball Linebacker. Remekül olvassa a backfieldet és tökéletesen ütközik. Egyetlen probléma ezzel kapcsolatban, hogy nem egyszer okozott ezzel sérülést. (pl.: a Big 12 döntőn ő ütötte ki Charlie Brewert, a Baylor irányítóját.

Forrás:

Fanfactory.hu

fanfactory.hu és facebook.com/fanfactory.hu

maradjotthon.jpg