Russel Okung

A társadalmi távolságtartás jelenlegi időszakában a legtöbb játékos – mint a legtöbb ember – otthon tesz meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki helyzetéből. A Panthers bal oldali tackle-je, Russell Okung nem tartozik ebbe a csoportba.

Okung, aki Dél-Kaliforniában lakik, miután az utóbbi három évet a Chargers csapatánál töltötte, jelenleg Miami-ban, egy barátjának vendégházában él feleségével, Samar-ral és kilenc hónapos fiával, Cairo-val. A múlt hónapban ragadtak ott, miután a Kajmán-szigeteki nyaralásuknak a COVID-19 véget vetett.

“A négy napos vakációnknak egy 10 napos megpróbáltatás lett a vége.” mondta Okung kedden.

A szálloda, ahol Okung és családja tartózkodott, bezárt a világjárvány miatt. Tehát egy másik szállodába költöztek, egészen addig, amíg azt is bezárták. Ekkor Okung és Samar ügyvédet hívtak, hogy biztosan vissza tudjanak jutni az Egyesült Államokba.

Nyilvánvaló, hogy a helyzetet sikerült megoldani. De az utazási korlátozások miatt az Okung család úgy döntött, hogy Floridában marad.

“Egy jó barátomnak van egy vendégháza és éppen visszatértünk az államokba, így arra gondoltam: “Hé, itt maradhatnánk?” Valójában nem voltam felkészülve arra, hogy visszatérjek Kaliforniába.” mondta Okung. “Tehát az elmúlt három hétben itt éltem a vendégházában.”

“Őrület volt,” tette hozzá Okung, “de megcsináltuk – visszajöttünk.”

De a személyes oktatás és interakció előnyének hiányában Okung szerint a játékosoknak önállóknak kell lenniük, hogy biztosan készen álljanak minden alkalomra, amikor a csapatok újra találkozhatnak és edzhetnek a létesítményeikben. Bizonyos szempontból ez hasonló ahhoz, amit Okung átélt a 2011-es szünet során. Akkor Okung a második NFL szezonját kezdte a Seahawks csapatával.

“Úgy gondolom, fontos, hogy a játékosok megértsék, kezdeményezniük kell.” mondta Okung. “Emlékszem arra, hogy Seattle-ben, amikor a lockout volt, pontosan ez történt. Tisztában voltunk vele, hogy nem feltétlenül tudjuk, mi történik, ki lesz a csapatban – nagyon sok bizonytalan dolog volt.”

“Már volt néhány játékos, akivel kapcsolatba léptem és közben is beszéltünk.” Folytatta Okung, megjegyezve, hogy a bizalom és a kémia az, “amit az idő múlásával építesz fel, az nem feltétlenül azonnal jön. De ahhoz, hogy irányítani tudjuk, amit csinálunk, felkészültségre és hajlandóságra van szükség – legyen szó akár a playbook-ról, vagy amikor önálló gyakorlatokat végezzünk, így amikor kimegyünk, a legjobbat tudjuk nyújtani a pályán.”

Éppen ezért Okung a barátja vendégházában, ahol van egy konditerem, keményen edz. De emellett kicsit kreatív is az edzéseivel kapcsolatban.

“Próbálok néhány gyakorlatot csinálni a babával, csak hogy szórakoztatóvá tegyem a dolgot.” mondta Okung.

Miközben Okung továbbra is elszeparálja magát a második otthonában, mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a helyzetből – még akkor is, ha időnként Samar idegeivel játszik.

“Nagyon sokat vagyunk a feleségemmel a két szobában ragadva. És van egy kilenc hónapos gyermekünk is. Tehát valójában ez közelebb hozott minket egymáshoz, azt hiszem.” mondta Okung kuncogva. “A feleségem szinte könyörög, hogy külön legyünk néha, valószínűleg kimerült egy kicsit mellettem. Ennek ellenére elég szórakoztató volt. Valójában nagyon szórakoztató.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com

Fotó: theatletic.com