Christian McCaffrey

A Carolina Panthers tegnap megegyezett running backjével Christian McCaffrey-vel aki mostantól posztjának legjobban fizetett játékosának számít. A futóval négyéves, 64 millió dolláros szerződést kötött a csapata így az éves átlaggal megelőzte Ezekiel Elliott-ot.

McCaffrey szerződése évente átlagosan 16 millió dollárt hoz a konyhára míg a Dallas Cowboys kezdő running backje évente átlagosan 15 millió dollárt vág zsebre. Elliott viszont hatéves szerződést írt alá így ha bezsebel minden dollárt akkor 90 millió dollárral gazdagodik a szerződése végéig.

McCaffrey idén lépett szerződésének utolsó évébe és még ott volt az elsőkörösök esetén lehívható ötödik év is de a teljesítménye miatt senki sem kételkedett a hosszabbításban. A tavalyi szezont MVP formában kezdte és végül 1.387 futott yarddal, 15 futott touchdownal, 1.005 elkapott yarddal és 4 elkapott TD-vel zárta.

Legfőbb ereje, hogy a levegőben is brutálisan termeli a yardokat. Négyéves pályafutása során 2.920 futott és 2.523 elkapott yardot szerzett. Tavaly bekerült a Pro Bowl keretbe és az All-Pro első csapatába is. 2018-ban az All-Pro második csapatában zárt.

nfl.com, Fotó: usatoday.com