Las Vegas Draft

Két hét sincs hátra a Draftig. Rengeteg helyen láthatóak már Mock Draftok. Viszont ott nem a tényleges sorrendet láthatjuk a játékosokról. Ennek következtében gondoltam úgy, hogy készítek egy sorrendet az idei év legjobb 50 játékosáról.

A Lista összeállítása során próbáltam teljesen független maradni és nem elfogult  lenni a kedvenc játékosaimmal szemben. Lehet 1-2 helyen nem sikerült, de úgy gondolom a többségében sikerült ezt kiküszöbölni és az én meglátásom szerinti legjobb 50-et összerakni.

#50: Jake Fromm (QB, Georgia)
Fromm az egyik kedvencem az idei játékosok közül. Viszont bőven van hova fejlődni. Azért tettem be őt utolsó helyre mert ezek olyan dolgok amikben lehet és tud is fejlődni a játékos az NFL-ben.
Pontossággal nincs problémája, viszont a Combine-on nem igazán mutatta meg azt a karerejét amit vártak tőle. Lábmunka, olvasási képesség talán az a két legfontosabb dolog amiben fejlődnie kell, de az NFL csapatok imádják azt amikor kell valamit tanítani az újoncnak, úgyhogy nem féltem őt az NFL-ben.

#49 K.J. Hamler (WR, Penn State)
Hamler a legjobb ár/érték arányú játékos a 2020-as NFL Drafton. Nagyjából a második körben kelhet el, viszont nagyon jó képességei vannak. Gyors, robbanékony, jól futja meg az útvonalait. A Penn State-en igazi vezérelkapó volt és a Special team-ben, punt visszahordásnál is használták. Az hogy nálam is a 49. helyre fért be, szerintem jól mutatja hogy alulértékelt, viszont a képességei nagyon jók. 

#48 Terrell Lewis (OLB, Alabama)
Lewis nem a klasszikus linebacker akit el lehet küldeni coverage-ba. Inkább egy Von Miller stílusú játékosnak kell őt elképzelni. Játékinteligenciájával nincs baj, jól olvassa az irányító és a futó mozgását a backfielden. Viszont 3-4-es OLB-n kívül máshogy nem lehet őt alkalmazni.

#47 Jeremy Chinn (LB, Southern Illinois)
Ő pont az ellentétje Lewisnak. Nagyon atlektikus (ezt a Combine-on meg is mutatta) remekül lehet zónáztatni vagy hátraküldeni a futót fogni. Olvasása neki nem annyira kiemelkedő, de harmadik nap elején már elég jó értéket képvisel. De nálam ő 2. napos tehetség.

#46 Antoine Winfield Jr. (S, Minnesota)
Winfield is egyike volt annak a pár DB-nek akik a Combine-on remekeltek. Kicsit alulméretezett, cserébe nagyon mozgékony a csípője. Mérete miatt kevésbé alkalmazható futás ellen, de hátsó emberként nagyon jól olvas és egy remek Ballhawk Safety lehet a profik közt

#45 Jaylon Johnson (CB, Utah)
Prototípus mérete és futás elleni agresszivitása kiemelkedő. Emberezésben picivel gyengébb, de nem annyira hogy ne legyen kezdő már az első naptól. Ugyan a Pac 12-ben nem kellett a legelitebb elkapók ellen játszania, de mérete és tehetsége miatt nem lesz problémája az NFL-ben ha átlag feletti elkapót kell őriznie.

#44 Neville Gallimore (DL, Oklahoma)
Talán Ndamukong Suh-hoz lehetne hasonlítani. Olyan DT-ről beszélünk aki produktív a Pass Rush-ban, nagyon jól olvas a backfielden. Futás ellen kicsit gyengébb de ha kap a profik közt egy jobb társa van akkor 4-3-as rendszerben brutális belső védőfal egyik tagja lehet. És egybehangzó vélemény róla hogy jobb profi karrierje lehet mint egyetemi.

#43 Tyler Biadasz (C, Wisconsin)
Az év talán legjobb belső támadófalembere volt. Mégse esett som szó róla, mivel idény előtt is őt tartották a legjobbnak. Futás- és passzblokkban egyformán jó, (de nem elit), viszont technikai hibái vannak. Ezért lehetséges hogy egy center azért előtte áll. Hibái viszont javíthatóak, ezért nem lesz elveszve az NFL-ben, csak jó edző kell mellé.

#42 Denzel Mims (WR, Baylor)
A gyors léptű Baylor elkapó remek mélységi célpont lehet az NFL-ben. Gyors, látja a zónahatárokat. Slotban n igazán érzi jól magát, de egy mélységi célpontnak nem is kell annyira. Talán az szólhat ellene, hogy az 50-50-es labdáknál a kisebb magassága és súlya hátrány lehet, de talán kompenzáltó más skillekkel.

#41 Jacob Eason (QB, Washington)
Az idei Draft legerősebb karja az övé. Zsebirányító. Nem szeret futni és minimális számú futása volt. Mai modernebb NFL-ben már nem nevezhető prototípus QB-nak, de a karerejével még lehet keresnivalója

Forrás:

Fanfactory.hu

fanfactory.hu és facebook.com/fanfactory.hu

maradjotthon.jpg