Tristan Wirfs Draft

Gyakorlatilag minden jel abba az irányba mutat, hogy a támadófalát fogja erősíteni a New York Giants az idei draft első körében. Négy olyan játékos is van, akik tutira ekkor fognak gazdára találni és a papírforma alapján egy letrade sem rondítana bele a helyzetünkbe. Tristan Wirfs a legforróbb név mostanában, lássuk kiről is van szó.

1999. január. 24-én született Iowában Mount Vernon városában. A helyi középiskolában kezdett el focizni, de megismerkedett a birkózással és az atlétikával is. Végzősként állami elődöntőt játszott a csapatával, birkózásban, diszkoszhajításban (sorozatban harmadszor) és súlylökésben (sorozatban másodszor) pedig el is hódította ezt a címet. 2015. decemberében kötelezte el magát az Iowára.

Ott rögtön komoly bravúrt ért el, hiszen 7 mérkőzésen kezdett true freshmanként, Kirk Ferentz pedig korábban egyetlen gólyát sem nevezett a kezdőötösbe. A sophomore szezonja előtt ittas vezetésen kapták, így egy mérkőzést ki kellett hagynia, de később a jó munkamoráljával elnyerte a csapattársai bizalmát. 2019-ben ő volt a Big Ten Konferencia legjobb falembere.

Combine eredmények

  • Méretek. 6’5″ magas és 320 lb tömegű
  • 40 yard: 4,85 sec
  • Fekvenyomás: 24
  • Súlypontemelkedés: 36,5 inch
  • Helyből távolugrás: 121 inch
  • 3 cone drill: 7,65 sec
  • 20 yard shuttlle: 4,68 sec

Erősségek

Kiváló egyveleget képez a mobilitása, az erőssége és a testkontrollja. Rendkívül mozgékony a testalkatához képest. Könnyen vált irány. Le tud horgonyozni a védő előtt. Kellően jó lábmunkája van ahhoz, hogy a gyorsabb pass rusherek mozgását is le tudja követni. Fel tud érni a második vonalba és ott is jól dolgozik. Ha egyszer megragadta az ellenfelét, akkor onnantól kezdve gyakorlatilag vége a játéknak. Hihetetlen ereje van, bárkit fel tud borítani. Kiemelkedő combine eredmények.

Gyengeségek

Javulnia kell a passzblokkolásban, befelé mozogva meg tudják verni a védők. Ugyan felér a második vonalba is, de ott meggyűlik a baja az atletikusabb játékosokkal. Néha túl keményen próbál dolgozni a futásblokkolásban, amelynek köszönhetően nagyon előrehelyezi a súlypontját és dolgozhatna jobban a kezeivel is. Elképzelhető, hogy a profik között guardként találná meg jobban a helyét.

Az egyik kiemelkedő OL tehetségről beszélünk, aki nagyon nagy eséllyel az első kör első felében fog gazdára találni. Korábban már írtam Jedrick Wills-ről, kettejük közül az Alabama játékosát tartom jobbnak, az 1/4-nél pedig szinte biztos, hogy elérhető lesz a legjobb falember. Persze nem véletlenül dobták be annyiszor Wirfs nevét is, de a negyedik húzásra kissé reach szaga lenne nálam az ő megszerzésének. Igaz ez nem jelenti azt, hogy egy rossz játékossal gazdagodnánk a draftolásával.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

maradjotthon.jpg