Matt Rhule Panthers

Mint a legtöbben, a Panthers vezetőedzője, Matt Rhule is otthon marad a családjával, mivel a COVID-19 járvány továbbra is felborítja a megszokott életet. Rhule nem így gondolta az első holtszezon programját Carolina-ban. Szerda lett volna az osztálytermi munka harmadik napja, az erősítés és kondicionálás I. szakaszával együtt. De ahogy mindenki más, Rhule is mindent megtesz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből az időszakból.

“Nyilvánvalóan nem úgy terveztük az első hónapunk együtt itt, Charlotte-ban a családdal, hogy egész idő alatt itthon leszünk.” mondta Rhule szerda reggel egy interjúban, amit a csapat riportere, Kristen Balboni készített. “Próbálunk együtt vacsorázni, együtt sétálni – ezek olyan dolgok, amelyeket néhány család megtehet, de futball edzőként nem mindig van idő arra, hogy a szezon során ilyen dolgokat csináljunk.”

Az NFL még mindig nem adott egyértelmű választ arra, hogy mikor kezdődhet meg virtuális holtszezon az új vezetőedzőkkel rendelkező csapatok számára és Rhule szerint a várakozás az egyik legnehezebb része.

“A játékosok szempontjából ez az a rész, ami nekem igazán nehéz. Ha átveszel egy csapatot, alig várod, hogy találkozz a játékosokkal.” mondta Rhule. “Hiányzik ez a része. De a legfontosabb, hogy a játékosaink biztonságban legyenek. Felvettük a kapcsolatot velük és elmondtuk nekik, hogy most éppen vita folyik arról, mikor indíthatunk el egy virtuális osztálytermet és virtuális tanulást. Amint ez megkezdődik, a lehető legtöbbet kihasználjuk a holtszezonból. Nyilvánvaló, hogy mint elsőéves vezetőedző szeretnék kezdeni a csapattal, de most nincs rá mód. És nincs ok idegesnek lenni. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, amit csak lehet.”

A foci üzleti oldala viszont nem állt meg, a Panthers változtatott irányító poszton. Rhule szerint Cam Newton elküldése nehéz döntés, ám ez volt az a döntés, amelyről a klub úgy érezte a legjobb a jövőt tekintve.

“Mindenki tudja, milyen típusú játékos volt sok-sok évig.” ​​mondta Rhule. “És remélem, bárhol is lesz, meg fogja találni ezt a sikert.”

Ami Bridgewater-t illeti, Rhule úgy érzi, hogy a Panthers-nek olyan irányítója van, akinek előnye van a szezon elején, mert ismeri az offense-t. Különösen a csonkított holtszezon programok miatt lehet jelentős különbség, hogy Bridgewater ismeri a támadó koordinátor Joe Brady-t a Saints csapatánál töltött közös időkből.

“Egyszer csak azon találod magad, hogy nincs holtszezon, Bridgewater pedig az 1. napon besétál, ismeri a szóbeszédet, ismeri a fogalmakat. Ha megnézed a videókat róla, olyan játékokat hajtott végre, amilyeneket mi fogunk játszani. Tehát nagyon jól érzésem van ezzel kapcsolatban.” mondta Rhule. “Egy olyan valaki, aki maga körül jobbá tesz mindenkit. Azt hiszem, tökéletesen illeszkedik a csapatba, az offense-be, ahová ez a csapat el akar jutni.”

És Rhule nagy tiszteletben tartja azt is, hogy Bridgewater hogyan tért vissza a súlyos térdsérülés után, amelyet közvetlenül a 2016-os szezon előtt szenvedett el. Amikor a Baylor januárban a Sugar Bowl-ban játszott, a csapat a Saints létesítményében gyakorolt. Rhule egyszer belefutott Bridgewater-be és elmondta neki, mennyire csodálta, amit Bridgewater elért.

“Abban az időben nem tudtam hogy fogom-e még látni valaha, így azt mondtam neki: “Hé Teddy, nagyon tisztellek téged azért, amit tettél és amin átmentél. Azért is, amikor láttam, hogy a Saints csapatával 5-0-ig jutottatok és visszaadtad Drew-nak a helyet, azt is méltóságteljesen csináltad.”” mondta Rhule.

Rhule most Bridgewater edzője, elégedett ezzel és sokan más döntéssel, amiket a Panthers a szabadügynökség során hozott. Ahogy a csapat folytatja a draft előtti értékeléseket, Rhule azt mondta, úgy érzi, hogy a Carolina sok célt elért idén tavasszal – ami azt jelenti, hogy kevesebb lyukat kell betölteni a draft választásokkal.

“Azt mondanám a kerettel kapcsolatban, hogy lehetnek olyan helyek, ahol szükség lehet még igazolásra. De tetszenek azok a játékosok, akiket a szabadügynökség során igazoltunk, mert ők megfelelőek és illeszkednek a sémához.” mondta Rhule. “Nem költöttük az összes pénzünket egy srácra. Megpróbáltuk elosztani és erős srácokat hozni, akik a helyes utat fogják járni és illeszkednek a rendszerünkbe.”

Mivel a pro napokat és a személyes találkozásokat felfüggesztették, a Panthers másik előnye az, hogy az edzői stáb nagy része az egyetemi szintről érkezett. És ahogy Rhule is mondta, ez azt jelenti, hogy a stáb csökkentheti azokat a bizonytalanságokat, amelyek egyébként esetleg a játékosokkal kapcsolatosak, mert már látták őket.

“A videó is információ, a Combine is információ volt, a Senior Bowl is információ volt.” mondta Rhule. “De a kapcsolatok és az idő, amit ezekkel a srácokkal töltöttünk ellenfélként vagy az edzésen, szintén információ.”

Ahogy Rhule és a stáb többi tagja továbbra is próbál alkalmazkodni a jelenlegi helyzethez, az edző szélesebb perspektívába helyezte személyes helyzetét.

“Úgy gondolom, hogy bármilyen kellemetlenséget, amit érzel – bármikor, amikor ott ülsz és azt mondod, haver, nekem emiatt tényleg az irodában kellene lennem – azt hiszem, hogy ezt minden bizonnyal legyőzheted és enyhítheted, ha este bekapcsolod a híreket és látod az embereket a frontvonalban.” mondta Rhule. “Látod az orvosainkat, a nővéreinket, a mentősöket; látod azt a csatát, amit ők folytatnak. Látod azokat az amerikaiakat az ország egész területén, akik a koronavírussal harcolnak a közösségekben és ez valóban más perspektívába helyezi a dolgokat. Ez arra késztet, hogy azt mondd, ezt ki kell javítani és ki kell használnunk a rendelkezésre álló időt, de nagyon hálásnak kell lennünk, hogy egészségesek vagyunk.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com