Ravens Draft Room

A karanténnak köszönhetően elmúlt napjaink iszonyatosan gyorsan, avagy lassan telnek, legyen szó bármelyik variációról, egy biztos, kevesebb, mint két hét és indul az NFL 2020-as játékosbörzéje. Mivel idén teljesen online fog működni a történet, nem is vesztegetném az időt a helyszín bemutatására, inkább ismertetném draft room rovatunk idei tematikáját!

Mi már tavaly is teljesen biztonságos, vírusmentes környezetben dolgoztuk ki nektek ezt a sorozatot, amely idén sem lesz másképp, a bevezető részek, a prospectek körüli okoskodások továbbra is az én dicső feladatköröm részét képzik, de a draft napjától már kooperatív jelleggel értékeljük a pickeket és eseményeket nektek.

Természetesen idén is lesznek mock draftok, ezen kívül minden egyes részben külön-külön szeretnék bemutatni nektek pár olyan játékost, akik szerintem illenének szeretett hollóink rendszerébe. Ezt úgy képzeltem el, hogy epizódonként hozok 1-1 első körbe várt delikvenst védő és támadó oldalon egyaránt, majd ugyan ebben a felosztásban 1-1 második kör körüli értékkel bíró legény érkezik, a 3-4. körre várt emberekből már csak 1 darab mutatkozik be nekünk, végül a harmadik napra várt jóemberek (5-6-7. kör) közül is megkísérlek egy embert górcső alá venni. Tudom, hogy a 4. kör már a harmadik napon esedékes, de a felosztás szempontjából szerencsésebbnek tartottam így lebonyolítani a dolgot.

Lássuk a cetliket: az első körben egyszer (28. választás), a második körben kétszer (55. és 60. választás), a harmadik körben szintén kétszer (92. és 106. választás), a negyedik körben megint kétszer (129. és 143. választás), az ötödikben egyszer (170.), és a hetedikben szintén egyszer fogunk húzni ebben az esztendőben (225.). Tehát summázva 9 alkalommal választhatunk játékost az idei merítésből. Szép szám, szükség is lesz ennyi újoncra a csapat megerősítéséhez, de több lehetőség is nyitva áll DeCosta előtt az esetleges cserékre. Új ismereteink tudatában lássuk idei draft roomunk első részének játékosait:

1. kör:

Támadó: WR Tee Higgins, Clemson

Higgins az első kör végén kiváló választás lenne egy hiányposztra, magas, erős, a sebessége is rendben van, ezen kívül komoly erősítést jelentene red zone célpont téren. Sokak szerint lecsúszhat a második körig is, de a választásunkig bent maradó elkapók közül én neki adnám meg a bizalmat!

Forrás: tigernet.com

Védő: DE A.J. Epenesa, Iowa

 Az Iowa volt üdvöskéje az egyik kedvenc pass rush prospectem az idei felhozatalból. Mivel a combine munkája nem sikerült a legjobbra, könnyen lehet, hogy bent marad az első kör végéig. Orlando Brown jr. szagot érzek vele kapcsolatban, lehet hogy nem nyújtott kimagaslót a draft előtti megmérettetésen, de játékintelligenciája páratlan, rendkívül jól és agresszíven támadja az irányítót. Ezen kívül nem csak a totális megsemmisítés lebeg a szeme előtt böhöm nagy sackek formájában, hanem bizony a labdát is próbálja megkaparintani, 4 fumble is fűződött a nevéhez a 2019-es szezonban. A 3-4-es védelmi szisztéma pont feküdne neki, jó döntés lenne a kiválasztása!

Forrás: usatoday.com

2. kör:

Támadó: OG Shane Lemieux, Oregon

Az Oregon kezdő bal guardja volt 3 évig, a sérülések szinte végig elkerülték, alig hagyott ki pár mérkőzést. Nagy erőssége, hogy elég NFL kész játékosnak látszik, passzjátéknál és futásnál is bőven megállta a helyét az egyetemen. Ezen kívül nagy harcos, mentalitása és hozzáállása példaértékű, Yanda helyére mindenképp egy ilyen típusú játékost kellene szereznünk.

Forrás: oregonlive.com

Védő: OLB Zack Baun, Wisconsin

Baun több szakértő mockjában is a Ravens neve mellett szerepelt eddig, sok helyen az első körben. Véleményem szerint nem első körös kaliber a srác, de a második elején mindenképpen le lehet csapni rá. Pozitív vele kapcsolatban, hogy nagyon ügyesen oldja meg a blitzeket, dinamikus, robbanékony, ám sokan a méreteit nem látják elég kedvezőnek. Ezen természetesen lehet változtatni, nem egy csoda tömegelő diétát láttunk már az évek során.

Forrás: nypost.com

3-4. kör

RB Cam Akers, Florida State

Akers nagyon jó számokat produkált 2019-ben, kerek 5.0 yard/futás átlagot, 1144 yardot és 14 TD-t termelt tavaly. Azonban nem csak a földön, a levegőben is veszélyes volt, gyakran keresték ők passzokkal is (30 elkapása volt). Lamar számára nem lenne rossz egy elkapni is tudó futó prospect, hiszen a biztonsági útvonalon elsunnyogva fél first downokat lehetne gond nélkül szerezni egy ilyen típusú játékos beépítésével.

Forrás:247sports.com

Harmadik napon elkelő csodabogár:

QB Bryce Perkins, Virginia

Perkins gyakorlatilag egy reinkarnálódott RGIII, tehát nem gyengén illene a Ravens jelenlegi támadó rendszerébe. Kitűnő atléta, és a tudorok szerint emberileg is nagyon rendben van a srác. Jól fut, jól veszi észre a kínálkozó lehetőségeket, de a keze sem rossz, 134.2-es ratinggel zárta a tavalyi szezont. Azért várják ennyire későn a draftolását, mert sokak szerint nem kevés munkát kell majd elvégeznie, hogy felvegye az NFL ritmusát, ha az első olvasásnál nem talál célpontot, lehetőséget a futásra, bizony képes leblokkolni és rossz döntést hozni. Szerintem annak reményében, hogy RGIII még áruba bocsátható, nem lenne rossz késői körös pick a csóka.

Forrás: thespun.com

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

maradjotthon.jpg