Alshon Jeffery Eagles

Az Eagles holtszezonjának eddigi legtöbb beszédtémával szolgáló játékosa Alshon Jeffery volt. Először Az Eagles holtszezonjának eddigi legtöbb beszédtémával szolgáló játékosa Alshon Jeffery volt. Először arról jöttek a hírek, hogy az Eagles bármi áron szeretne megválni a WR-től. Később aztán többek között Howie Roseman is lecsillapította a kedélyeket, és arról beszélt, hogy számít Jeffery-re 2020-ban is. Most viszont az állóvizet újra megkavarta az Inquirer. Egy korábban megjelent cikkben arról írnak, hogy az Eagles GM nem sokkal azután, hogy garantálttá alakította Jeffery szerződésének jó részét, azonnal meg is bánta ezt a tettét, és a Philly állítólag megpróbálta elcserélni az elkapót.

Jeff McLane információi szerint a WR szerződésének átalakítását követően egy hónappal, tehát valamikor októberben Jeffery már trade blockra is került, és állítólag csere útján azóta is elérhető a játékos. Mindez feltehetően akkor kezdődött, amikor Jeffery teljesítménye zuhant, később komoly sérülést szenvedett, és állítólagosan fény derült arra is, hogy ő fogalmazott meg az ESPN-nek névtelenül kritikákat a csapatról.

A mai napon Adam Schefter is megerősítette ezeket a híreket. A bennfentes információi szerint az Eagles továbbra is nyitott arra, hogy elcseréljék Jeffery-t, és már néhány esetleges befutó csapat is felmerült. Schefter úgy fogalmaz: “Nem tudom, meg fog-e történni, de azt biztosan tudom, hogy az Eagles szeretné, hogy megtörténjen.”

Schefter interjújában egyébként Yannick Ngakoue kapcsán is felmerült a Philly. Szerinte a csapat nem fog cserélni a pass rusherért. Na de ez más téma.

A hivatalos közlemények szerint továbbra sincs semmi gond Jeffery körül, ám a nem hivatalos belsős infók szerint egyre inkább az a történet körvonalazódik, hogy nagyon is szeretne megválni az elkapótól a Philly, ám a kivágást talán nem tekintik opciónak a csapat döntéshozói. Ez nem is volna meglepő, hiszen Jeffery szerződésének átstrukturálása miatt a csapat 26 millió halott pénzt könyvelne el egy cut után. A trade viszont elég nehézkes, hiszen azok a tényezők, amelyek okot adnak arra, hogy meg szeretne válni az Eagles Jeffery-től, hatalmas negatívumok lehetnek a többi csapat szemében is. És ezt támasztja alá az is, hogy (ezek szerint) ősz óta nem sikerült elcserélni az elkapót. Ebben talán változást hozhat, ha Jeffery 100%-osan felépül a sérüléséből, de erre állítólag nincs sok esély a szezon előtt. Így viszont várhatóan nem nagyon fognak trade-elni érte más csapatok. Ezzel pedig valószínűleg Roseman-ék is tisztában vannak, és ezért kommunikálják azt a média felé, hogy Jeffery körül minden a legnagyobb rendben.

Mindez persze csak spekuláció, hiszen ezek az elképzelések nem hivatalos értesülésekre alapoznak. De Adam Schefter vagy az Inquirer információi általában megbízhatóak. Ezzel tehát az tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy ha nem sikerül elcserélni, akkor Jeffery egyelőre marad az Eaglesben, de amint azt a szerződése lehetővé teszi, várhatóan meg fog válni tőle a csapat, hacsak nem javul a teljesítménye a következő szezon során.

Forrás:

Philadelphia Eagles Hungary

facebook.com/eagleshungary és fanfactory.hu/philadelphia-eagles

Fotó: phillyvoice.com