Panthers Tepper

A tulajdonosi nyilvántartások szerint a Carolina Panthers több mint 16 millió dollár értékben vásárolt területet az új, dél-karolinai edzőközpont számára. A Rock Hill-i újság, a The Herald azt írta, hogy a York megyei nyilvántartások szerint az NFL csapat március 27-én 97 hektáros területet vásárolt Rock Hill-ben, az Interstate 77 közelében.

A Panthers-t képviselő cég, a GT Real Estate Holdings egyébként március 13-án megvásárolta a Waterford Golfklubot is.

A telek jelenleg nem Rock Hill-ben található, de a város hamarosan csatolni fogja azt a közigazgatási területéhez. A helyi tisztviselők szállodákat, éttermeket és más vállalkozásokat akarnak építeni az edzőközpont körül, hogy szórakoztató komplexumot hozzanak létre.

York megye azt tervezi, hogy a létesítmény számára 6% helyett 4%-os ingatlanadó-mértéket állapít meg és arra kéri a csapatot, hogy ezt adó helyett díjként fizesse ki. A díjak nagy részét az edzőközpont körüli fejlesztésre fordítják majd.

Dél-Karolina mintegy 115 millió dollárt ajánlott fel azért, hogy a Panthers áthelyezze az edzéseit és a csapat központját Észak-Karolinából. A csapat a meccseit továbbra is a 15 mérföld (25 kilométer) távolságra lévő Charlotte-ban, Észak-Karolinában játssza majd a meccseit.

Az állam 15 évre mentesíti a Panthers-t a jövedelemadó fizetése alól a játékosok, edzők és egyéb alkalmazottak esetében, mindaddig, amíg a pénzt a Rock Hill közelében épülő új komplexum építésére használják fel.

Mark Hart (Panthers COO) a gazdasági fejlesztés vezetőinek tavaly Rock Hill-ben azt mondta, hogy a létesítmény várhatóan 2022-ben nyílna meg és arra számít, hogy a játékosok és edzők is a közelben fognak lakni.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com/