Jeffrey Okudah

A defensive end Chase Young mellett az idei draft top védőjének számít az Ohio State cornerback-je, Jeffrey Okudah – 6ft 1in (1,85 m.) 200 lb. (91kg). Az elemzők már pár éve bizonygatják, egy védelemben a legfontosabb kérdés, a secondary erőssége.

Jeffrey Okudah-val a soraiban bármelyik másodlagos nagyot erősödne a ligában. A draft előzetes várakozásai szerint a játékos a 4-7. helyek valamelyikén talál csapatot. Egyesek még előbbre teszik a kiválasztását. Amennyiben Okudah kicsúszna a top5 ből el lehetne gondolkodni az ellenértékről a felmozgáshoz, ugyanis a Carlton Davis, Jamel Dean kettős mellé Okudah egy rendkívül erősnek látszó cornerback triót eredményezne a Bucs számára.

Okudah kiváló ösztönökkel játszik. Az Ohio State már évek óta adja ki magából ezeket a defensive back-eket. Az idei friss hús elképesztő módon tudja tartani a lépést a gyors, atletikus elkapókkal, akikből az idei drafton is lesz egy pár.
Nem csak vertikális útvonalakon tapad ellenfelére, a befelé irányuló útvonalakat is rendkívüli módon követi le.

Az Ohio State-ről érkező cornerback-ekhez hasonlóan Okudah is az emberfogásban igazán erős, de abszolút nem jön zavarba zónázás esetén sem. Labdaérzéke nagyszerű, nagyon jól számolja ki a labda ívét. Az ellenfél irányítói nehezen tudják őt megtéveszteni, játék elővételezési készsége páratlan.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: clutchpoints.com